Köpvillkor

Avbokning av standard sortimentet
Avbeställning av vårat standard sortiment på hemsidan görs senast två dagar innan bestämt leveransdatum och detta görs via telefon eller mail.

Avbokning av specialbeställningar (gäller ej bröllopstårtor)
Avbokning av special beställningar av tårtor och andra bakverk görs senast en vecka innan leverans datumet. Avbokning efter det debiteras kostnader för dekorationer och ingredienser som vi hunnit använda till din beställning.

Avbokning av bröllopstårtor
Hyrda tårtställningar och fat återlämnas senast 4 dagar efter leveransdatumet. För ej återlämnade och skadade ställningar och fat debiteras du hela värdet på dessa.
Avbokning av bröllopstårtor sker senast tre veckor innan leveransdatumet. Avbokning efter det debiteras kostnader för dekorationer och ingredienser som vi hunnit använda till din beställning.
Ändringar i beställningen sker senast tre veckor innan leveransdatum.

Leverans & Avhämtning
Utkörning av beställningar görs den dagen som angavs i samband med när beställningen gjordes (man väljer datum i varukorgen). Vi står inte för om en tårta eller andra bakverk tappas eller går sönder efter utleverans.
Väljer man att hämta bakverken själv görs detta på avtalad tid. Vi ansvarar inte för bakverken när dom lämnat oss utan då är ansvaret erat. Vi står inte för om en tårta eller andra bakverk tappas eller går sönder under frakt efter avhämtning.

 

Betalning
I samarbete med Payson erbjuder vi fakturabetalning utan avgift, kortbetalning, direktbetalning och delbetalning.

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson på www.payson.se

Payson logo
Om Payson faktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.  Betalningsvillkor är 14 dagar.  För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

 

Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59)
Enligt distans- och hemförsäljningslagen har konsumenter 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller inte för livsmedel. Alltså produkter som är helt eller delvis ätbara t.ex sockerdekorationer, färg, sockerpasta, bakverk m.m. Lagen gäller inte heller hygienartiklar med bruten förpackning. (Hygienartiklar med bruten förpackning är produkter som ska komma i direkt kontakt med livsmedel som ej går att rengöra. T.ex muffinsformar, engångsspritspåsar, tårtpapper, papperstallrikar och liknande.)

De 14 dagarnas ångerrätt börjar gälla från att din beställning finns för uthämtning hos ditt DHL Servicepoint.

För att ångerrätten ska gälla och du ska kunna returnera varan, ska följande punkter vara uppfylda:

  • Varan är oanvänd
  • Förpackningen är obruten
  • Varan och förpackningen ska vara fri från skador
  • Produkten ska skickas tillbaka innom 14 dagar
  • En kopia av orderhandlingen ska skickas med

Returporto betalas av köparen. Fraktavgiften till kund återbetalas inte vid ångerrätt.
Vi löser ej ut försändelser som ej är korrekt frankerade.